AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK ÉS
KIRÁNDULÁSTIPPEK A BAKONYBÓL


4 év, 40 000 követő, 30 000 csoporttag - Ha Bakony, akkor A Csodálatos Bakony!
4 év, 40 000 követő, 30 000 csoporttag - Ha Bakony, akkor A Csodálatos Bakony!

Idén lesz négy éve, hogy elindult a Csodálatos Bakony és weboldala, a csodalatosbakony.hu.

A cél azóta is változatlan, megismertetni a hazai nagyközönséggel a Bakony vidékének látnivalóit, természeti szépségét, történelmi és kulturális értékeit.

A kezdetben egyszerű, néhány fotót és egy, a Bakonyt bemutató rövid kis szöveget tartalmazó honlapból mára összetett, a vidék számos látnivalóját és programlehetőségét bemutató portál lett, amelyen aktuális turisztikai információk, szállásajánlatok és egyéb tartalmak is megtalálhatóak.

Bár Facebook oldalunk 2018 óta létezik, a rendszeres bejegyzések 2020 nyarán, a honlap indulásával egy időben kezdődtek. Bakonyi Csodák nevű csoportunk néhány hónappal később indult, ezt követte Instagram oldalunk, majd a további közösségi oldalaink, végül pedig a Bakonyi Szállások nevű Facebook csoportunk. Ahogy a bakonyi látnivalók elkezdtek gyűlni a honlapon, úgy megalkottuk a Csodálatos Bakony Google Maps alapú térképét is, amelyre nem csak ezeket a látványosságokat, de a partnerként munkánkat támogató szálláshelyeket, vendéglátóhelyeket és egyéb szolgáltatókat is elhelyeztük.

Az elmúlt négy év során a több saját készítésű fotónk szerepelt már kiállításokon és volt amelyik díjat is nyert. Egyik kedvencünk a Cartographia vállalat több kiadványába is bekerült, miután díjazott lett a cég fotópályázatán.

Mára elmondható, hogy a legnagyobb, kifejezetten a Bakony vidéke után érdeklődő turisztikai közösséget sikerült összehoznunk, 2024. januárjában ugyanis Facebook követőink száma meghaladta a 40 000 főt, Bakonyi Csodák nevű Facebook csoportunk tagsága pedig 2024. február végére meghaladta a 30 000 főt! A csodalatosbakony.hu ráadásul rendre az első találatok között szerepel a Google keresési rangsorában, ha ˝Bakony˝ szóra keresel .

Nagy dolognak tartjuk, hogy az elmúlt időszakban részt vehettünk a Bakony turisztikai fejlesztését célzó megbeszéléseken, melynek eredményeként 2023. novemberében megyei- és települési önkormányzatokkal, állami erdőgazdaságokkal, civil szervezetekkel, vállalkozásokkal és magánszemélyekkel közösen megalakítottuk a Bakony Charta Egyesületet, amelyről még lesz szó itt az oldalon...

Az elkövetkezendő időszakban tervben van a csodalatosbakony.hu weboldalunk teljes megújítása, hogy még több aktuális bakonyi információt, túratippet, szállásajánlatot juttathassunk el hozzátok!

Ezúton is köszönjünk követőink és rendszeres olvasóink bizalmát, továbbá köszönjük azon szálláshelyek és turisztikai szolgáltatók támogatását, akik partnerként járultak hozzá a fenti sikerek eléréséhez!

Kövesd a Csodálatos Bakony oldalát a közösségi médiában, légy rendszeres olvasónk! Csatlakozz Bakonyi Csodák nevű csoportunkhoz, oszd meg bakonyi élményeid, fotóid, videóid, vagy csak szemezgess a Bakony számtalan csodája között! Ha szállást keresel csatlakozz Bakonyi Szállások csoportunkhoz és keresd partnereinket! Ha bakonyi szálláshelyet üzemeltetsz, vagy turisztikai szolgáltató vagy támogasd munkánkat és hirdess oldalainkon!

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/CsodalatosBakony
Bakonyi Csodák nevű Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/BakonyiCsodak
Bakonyi Szállások nevű Facebook csoportunk: https://www.facebook.com/groups/bakonyiszallasok
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/csodalatosbakony/
YouTube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCSMf6r7n-6nxNeE25y5A7ZA

2024. Március 02. Szombat
Megtekintették 1 956 alkalommal 1 956
Megosztás a Facebookon
 

További cikkek...