BAKONYI PROGRAMOK
Túrák, koncertek, kiállítások, gasztronómiai- és egyéb bakonyi rendezvények.
Tés - Bátorkő vára túra a Vadon Vándoraival
Tés - Bátorkő vára túra a Vadon Vándoraival
2024. Április 20. Szombat 10:00

Tavaszi lelkesedéssel köszöntelek benneteket kedves túratársak, követőim és majdani követőim!

Néhány nappal ezelőtt - kedvcsinálás gyanánt - megosztottam veletek fotókat következő túránk útvonaláról, látnivalóiról.
Íme a részletek 

Idei, második túránk célpontja a hatalmas sziklák közé beolvadó, vadregényes Bátorkő vára és a közelében megbúvó Gazsi-lik.
Túránk Tésről indul a piros jelzésen a Tési-fennsíkon át, majd elhalad a Kis-Futóné és az Öreg-Futóné közelében, érintve Márkus-szekrényét. Mivel a túra első szakasza a Tési-fennsíkon át vezet, készüljünk fel jó idő esetén erős napsugárzásra, rossz idő esetén pedig nagyobb, akár viharos szélre is! A második szakasz már erdős részeken halad, később pedig egyre gyakrabban „botlunk” eleinte kisebb, majd nagyobbnál nagyobb sziklatömbökbe, míg végül „várnyi” sziklák között megpillanthatjuk Bátorkő-várát. Innen pedig csak néhány méter és a sziklás domboldalban feltűnik majd a Gazsi-lik bejárata. Miután megmásztuk a várat, bekukucskáltunk a barlangba, ettünk, ittunk, pihentünk és persze fotóztunk, utunkat ismét Tés felé vesszük, ugyanazon az útvonalon, amelyen jöttünk.

Természetesen, ha mind ezek után még éreztek magatokban majd annyi energiát, lelkierőt, megtekinthetjük a szélmalmokat is.
Találkozási pont: Tés, temető mellett (47.256405,18.026183)
Útvonal hossza oda-vissza: 18 km
Időtartam: kb. 5 óra (társaságtól függően)
Részvételi díj: 2.000 Ft

Amennyiben szeretnél részt venni a túrán, kérlek jelezd az „ott leszek” gombbal a Facebook eseménynél, a megadott telefonszámon vagy e-mail címen, esetleg messengeren.
A kapcsolattartás miatt (pl. időjárás, késés, stb.), szükségem lesz majd a mobilszámodra.
Ha szeretnél kutyát is hozni magaddal, kérlek mindenképpen jelezd még a túra előtt!
Öltözéked legyen mindig az aktuális időjárásnak, terepviszonyoknak megfelelő. Esőkabát, fejvédő (nap ellen) mindig legyen nálad! Soha nem lehet tudni…
Kérem azokat, akik szeretnének a túrán részt venni, hogy indulásig mindenképpen legyenek ott a megbeszélt találkozási helyen. Ha késnél, jelezd felém!

Elérhetőségek:
mobil: 30/594-6883
e-mail: vadonvandorai@gmail.com
Várlak sok szeretettel!
 

Megosztás a Facebookon

A csodalatosbakony.hu oldal hirdetési lehetőséget kínál a Bakony területén szervezett rendezvények, programok számára!
További információk: Itt!