LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Burok-völgy
Burok-völgy

A Burok-völgy a Keleti-Bakony őserdője, egy különleges természetvédelmi terület, ahol a lehető legkevésbé érezni az ember jelenlétét. A kb. 10 kilométer hosszú völgy Királyszállástól Bakonykútiig húzódik.

Kidőlt-, mohás fák keresztezik a szűk gyalogösvényt, amely a völgyet borító medvehagyma mező közepén kanyarog. A nehezen járható terep megóvta a terület élővilágát, így az számos ritka növény- és állatfajnak ad otthont. Madárcsicsergés és rovarok zümmögése szolgáltatja a háttérzenét a csodálatos látványhoz, amelyet a sok pillangó repkedése tesz igazán varázslatossá.


Megtekintették 95 520 alkalommal 95 520
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Koordináták: 47.2700444,18.1213172

Autóval:

  • Királyszálláson (Tés és Várpalota között) lehet parkolni, innen a Piros Kereszt jelzésen kell elindulni északi irányban.
  • Bakonykúti településen lehet parkolni, innen az Országos Kéktúra útvonalán kell leindulni északnyugati irányban, majd a Piros Sáv jelzés felé letérni nyugati irányba

Gyalog:

  • Királyszállás felől a Piros kereszt jelzésen kell elindulni északi irányban, a völgy harmadától a Piros Sáv jelzés visz tovább.
    Táv: kb. 0,5 km Szintemelkedés: kb. 0 m Szintcsökkenés: kb. 10 m (A völgy kezdetéig)
  • Bakonykúti felől az Országos Kéktúra útvonalán kell leindulni északnyugati irányban, majd a Piros Sáv jelzés felé letérni nyugati irányba. A völgy kb. kétharmadától a Piros Kereszt jelzés visz tovább Királyszállás felé.
    Táv: kb. 2,5 km Szintemelkedés: kb. 60 m Szintcsökkenés: kb. 40 m (A völgy kezdetéig)

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép