LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Károlyi Kilátó, Gaja-szurdok
Károlyi Kilátó, Gaja-szurdok

A Gaja-szurdok egy sziklaszirtjén 2016-ban épített kilátó csodálatos kilátást nyújt a völgyre, annak környékére és a Fehérvárcsurgói víztározóra.

A névadó: Károlyi Gyula

Gróf Károlyi Gyula a Magyar Lovaregylet- és a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egylet egykori elnöke, a fehérvárcsurgói kastély birtokosa. 1888-ban vadasparkot alakított ki a Gaja völgyében.


Megtekintették 76 677 alkalommal 76 677
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Koordináták: 47.31046,18.2198818

Gyalog:

  • Balinka felől a település vége után (Bodajk felé), a Gaja hídján átkelve jobbra kell bekanyarodni és a Mária Zarándokút jelzésén kell elindulni keleti irányban, majd az Országos Kéktúra útvonalára áttérni keleti irányban, ezután a Kék Kereszt jelzés felé letérni, végül a Kék Háromszög visz majd a kilátóhoz.
    Táv: kb. 3 km Szintemelkedés: kb. 90 m Szintereszkedés: kb. 40 m
  • Bodajk felől az Országos Kéktúra jelzésén elindulva délnyugati irányba, majd a Kék Kereszt jelzés felé letérni, végül a Kék Háromszög visz a kilátóhoz.
    Táv: kb. 1,5 km Szintemelkedés: kb. 85 m Szintereszkedés: kb. 40 m
  • Fehérvárcsurgó felől a Kék Négyzet jelzésen elindulva dél felé, majd az Országos Kéktúra jelzésére áttérve északnyugati irányba, ezután a Gaja-völgyi Tájcentrum területén belül a Kék Kereszt jelzés felé letérni, végül a Kék Háromszög visz a kilátóhoz.
    Táv: kb. 6,5 km Szintemelkedés: kb. 175 m Szintereszkedés: kb. 105 m

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép