LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Gaja-szurdok (Gaja-völgyi Tájcentrum)
Gaja-szurdok (Gaja-völgyi Tájcentrum)

A Gaja-szurdok a Bakony egyik leghangulatosabb völgye. A kanyargó patak mentén ligetes erdőkön keresztül halad a sétaút, amely kiváló kikapcsolódást nyújt a babakocsis és a kutyás családok számára is.

A Balinka, Bodajk és Fehérvárcsurgó között található szurdok sziklái között több helyen barlangok, a csúcsokon pedig kilátóhelyek várják az idelátogatókat. A Gaja-völgyi Tájcentrum központi területén, a tó körül mosdók, büfé, pihenő- és tűzrakóhelyek, továbbá esőházak állnak a közönség szolgálatára. A völgyből felkapaszkodva kiváló pihenőhelyet találhatunk az Alba Regia forrásnál, a Károlyi kilátónál pedig fantasztikus panorámában lehet részünk.


Megtekintették 89 546 alkalommal 89 546
Megosztás a Facebookon

Galéria

Megközelítés

Koordináták: 47.302675,18.226122

Autóval:

  • Fehérvárcsurgó felől az Aranyhegy dűlő úton kell elindulni, a Gaja-völgyi Tájcentrum parkolója a jobb oldalon található.

Gyalog:

  • Balinka felől a település vége (Bodajk felé) után, a Gaja hídján átkelve jobbra kell bekanyarodni és a Mária Zarándokút jelzésén kell elindulni keleti irányban.
    Táv: kb. 1 km Szintemelkedés: kb. 30 m Szintereszkedés: kb. 0 m
  • Bodajk felől a Országos Kéktúra jelzésén elindulva délnyugati irányba.
    Táv: kb. 2 km Szintemelkedés: kb. 80 m Szintereszkedés: kb. 70 m
  • Fehérvárcsurgó felől a Kék Négyzet jelzésen elindulva dél felé, majd az Országos Kéktúra jelzésére áttérve északnyugati irányban.
    Táv: kb. 5 km Szintemelkedés: kb. 100 m Szintereszkedés: kb. 80 m

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép