LÁTNIVALÓK A BAKONYBAN
Bakonyi látnivalók és kirándulóhelyek, rövid leírással, képekkel, megközelítési információkkal és térképpel.
Zirci Ciszterci Arborétum
Zirci Ciszterci Arborétum

A Zirci Arborétumot a Zirci Ciszterci Apátság szerzetesei a 18. században kezdték el kialakítani angolkert stílusban. Az angolkertek jellegzetessége, hogy a betelepített fák és cserjék szabálytalanul, a természetességet hangsúlyozva helyezkednek el.

A bejáratnál lévő halastó - amelyet a helyiek csak Sörös-tó névvel illetnek - 1720 körül létesült egy korábbi, feltehetően már a középkorban is létező tavacska helyén. A szerzetesek több halastavat is létesítettek a környéken - a halfogyasztás a böjt idején megengedett volt - , az egykori duzzasztógátak nyomai ma is jól kivehetőek a parkot is átszelő Cuha patak medrét követve.
Az arborétumban közel 600 fa- és cserjefaj él, többségük a Bakonyban őshonos, de egzotikus, más földrészről származó növényekkel is találkozhat itt a látogató. A park mókusoknak, denevéreknek és kétéltűeknek is otthont ad, de időnként őzek is felbukkannak a fák között. A madárcsicsergés és a kert által árasztott nyugalom állandó, a gyalogutak melletti padokon megpihenni igazi felüdülés a mindennapok rohanásától szabadulni vágyó látogatók számára.

Nyitvatartás: Keddtől Vasárnapig 9 és 17 óra között

A park kutyával nem látogatható!

További információk: http://zirciapatsag.hu/latnivalok/arboretum


Megtekintették 51 787 alkalommal 51 787
Megosztás a Facebookon

Videó

Galéria

Megközelítés

Bejárat az apátsái udvar felől! (Zirc, Rákóci tér 1.)
Koordináták: 47.26249, 17.87505

Útvonaltervezés

Térkép


Nagyobb térkép